Jubileumconcert Jostiband: publiek uit zijn dak bij 'Brabant' van Guus Meeuwis

5 september 2016 om 23:36 • Aangepast 21 november 2020 om 07:52
nl
De Jostiband vierde maandagavond zijn vijftigjarig bestaan met een jubileumconcert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Guus Meeuwis was een van de artiesten die hoog op het verlanglijstje van het gezelschap stond en natuurlijk zei hij 'ja'. Net als eregast Koning Willem-Alexander.
Profielfoto van Seunis Rebecca
Geschreven door
Seunis Rebecca

Met het jubileumconcert kwam een grote droom van de band uit. Via een enthousiaste post op Facebook liet de Tilburgse zanger maandagmiddag al weten dat hij er zin in had.

Wachten op privacy instellingen...

VolksliedTijdens zijn optreden zong Guus samen met de Jostiband en het publiek onder meer het nummer 'Brabant', het officieuze volkslied van onze provincie.

Wachten op privacy instellingen...

Ruziënde zangers Naast Guus Meeuwis traden er nog meer grote namen op, onder wie René Froger, Ellen ten Damme en Gerard Joling. De show was volledig uitverkocht.
Joling zong onder meer Vader Abrahams hit 'Het kleine café aan de haven', dat eerder voor een heuse ruzie zorgde tussen de twee grootheden. Vader Abraham had het nummer namelijk zelf ook graag willen zingen met de Jostiband, maar de bandleden wilden liever Joling.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.