‘Automobilisten filmden ravage, maar hielpen niet’, agent schrijft over dodelijk ongeluk

6 september 2016 om 11:29 • Aangepast 21 november 2020 om 07:52
nl
“Ze filmden het voertuig, het kenteken, het slachtoffer en reden door zonder hulp te bieden.” Aan het woord een agent van de politie Arnhem. Hij kwam als een van de eerste hulpverleners bij het dodelijk ongeval op de A12 bij Arnhem.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Op Facebook doet de agent zijn verhaal. Vrijdag schoot een vrachtwagen door de vangrail en botste tegen een auto op de andere weghelft. De bestuurder van die auto, een 78-jarige man uit Maren-Kessel, kwam om het leven. Zijn vrouw raakte lichtgewond.
Stuk kartonDe agent die hulp kwam bieden, schrijft een aantal dagen na het ongeval wat hij zag op de A12. “Een omstander hield een stuk karton voor de auto van het slachtoffer. Hij deed dat omdat het verkeer al filmend langs de ravage reed.”
“Ze filmden het voertuig, het kenteken, het slachtoffer en reden door zonder hulp te bieden. ‘In wat voor wereld leven we!?’, hoorde ik hem roepen.”
Verbaasd De agent nam de begeleiding van het verkeer over. Tot grote ontsteltenis zag hij hoe weggebruikers met hun telefoon aan het filmen waren.
“Die mensen beseffen niet dat wij familie van de overledene nog moeten inlichten. Naast dat het in de hand houden van een telefoon tijdens het rijden verboden is, circuleren er al beelden van het ongeluk op social media. Nog voordat wij de familie bereikt hebben.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.