Video

Zeventig kalveren omgekomen bij stalbrand in Someren, waarschijnlijk asbest vrijgekomen

6 september 2016 om 15:05 • Aangepast 21 november 2020 om 07:52
nl
In een koeienstal aan de Landbouwstraat in Someren heeft dinsdag aan het einde van de ochtend brand gewoed. Het vuur was korte tijd uitslaand. Het gaat om een stal van een veehandelaar. Vermoedelijk is er asbest vrijgekomen bij de brand.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Sebastiaan Quekel

De brandweer was met diverse bluswagens uitgerukt om het vuur te bestrijden. Rookpluimen waren tot in de verre omgeving te zien. Binnen een uur was de brand onder controle.

Wachten op privacy instellingen...

Geen duidelijkheid over oorzaak en gewondenHoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Er zijn geen mensen gewond geraakt. Eén van de medewerkers heeft in een ambulance wel even zuurstof gehad, omdat hij rook had ingeademd.. Wel zijn 70 kalveren om het leven gekomen bij de brand. De directe omgeving is afgezet in verband met mogelijke asbest.

Wachten op privacy instellingen...

Niet eerste stalbrandHet is niet voor het eerst dat er op de boerderij brand is. In 2012 ging er een stal verloren door een grote uitslaande brand. En in Brabant is het regelmatig het geval dat een veehouderij door brand is getroffen. Sterker nog, uit onderzoek van Omroep Brabant bleek dat er dit jaar in onze provincie bij zulke branden 15.000 dieren zijn omgekomen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.