Tennistalent Tim van Rijthoven weer in Daviscupteam

6 september 2016 om 16:39 • Aangepast 21 november 2020 om 07:51
nl
Tennistalent Tim van Rijthoven uit Roosendaal is geselecteerd voor het Nederlandse Daviscupteam. Nederland tennist deze maand in en tegen Zweden.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Het is de tweede keer dat de 19-jarige Van Rijthoven geselecteerd is voor het nationale team. Ook Robin Haase, Thiemo de Bakker en Jean-Julien Rojer zijn door bondscoach Jan Siemerink opgeroepen.
Goed op dreefDe carrière van Tim van Rijthoven zit flink in de lift. Hij steeg dit jaar 250 plekken op de wereldranglijst en staat nu 341e. Eind augustus maakte hij zijn debuut op de ATP-tour.

Wachten op privacy instellingen...

Handhaving in eerste groepDe Nederlanders strijden op het gravel in de Zweedse plaats Bastad om klassebehoud in de eerste groep van de Europees/Afrikaanse zone. Beide landen verloren dit jaar van Rusland, dat in de play-offs gaat strijden voor een plek in de wereldgroep. De verliezer van het duel in Bastad moet in oktober opnieuw aan de bak tegen Israël om degradatie naar groep 2 te voorkomen.
Het is de zevende keer in de Daviscup dat Nederland tegenover Zweden staat. In de vorige duels won Zweden vier keer en Nederland twee keer. "We gaan vol goede moed richting Zweden. We gaan er alles aan doen om ons te handhaven in de Europees/Afrikaanse groep en daarna weer terug te komen in de wereldgroep. Ik heb er vertrouwen in dat we dat met dit team kunnen bereiken", zei Siemerink.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.