Toch geen kliklijn in Veghel voor anoniem melden als plastic te vroeg op straat staat

7 september 2016 om 00:26 • Aangepast 21 november 2020 om 07:51
nl
De gemeente Veghel krijgt toch geen kliklijn waar mensen kunnen melden als ze zien dat iemand te vroeg het plastic buiten heeft gehangen. Dinsdagmiddag kwam de gemeente met dit nieuws naar buiten, maar het blijkt niet juist. "Dit was een concept-idee. Een overijverige collega heeft toen een persbericht geschreven", legt een woordvoerder uit.
Profielfoto van Spierts TwanProfielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Spierts Twan & Christel van der Meer

Er is dus nog helemaal niet besloten dat er een kliklijn komt. "Er worden zo veel ideeën besproken. Dit was één van ideeën die over tafel ging. Per ongeluk is er toen een persbericht gestuurd", ze de woordvoerder.
Op het bericht werd in verschillende media veel gereageerd. "Maar dat heeft geen rol gespeeld bij het rectificeren. Het was gewoon een fout", legt ze uit.
KliklijnInwoners van de gemeente Veghel moeten zakken plastic afval aan ringen langs de weg hangen. Dat mag pas vanaf tien uur de avond voordat het plastic wordt opgehaald. Het idee van de kliklijn was dat mensen konden melden als ze zagen dat de buurman iets te vroeg een zak buiten had gehangen.
Het gaat dus om een concept-idee. Of het later alsnog wordt ingevoerd, is niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.