Geen les meer in partytenten, gemeente hakt knoop door

6 september 2016 om 19:45
nl
Groep acht van basisschool De Regenboog in Geldrop krijgt binnenkort geen les meer in een partytent. De gemeente heeft besloten dat de school een extra lokaal krijgt van basischool De Branding, die in hetzelfde gebouw zit.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Op 18 september moet het lokaal worden overgedragen.
Samen in één gebouwDe twee basisscholen delen sinds een paar jaar één gebouw. De Regenboog groeit al jaren en kampt daardoor met ruimtegebrek.
De besturen van de beide scholen konden samen geen fatsoenlijke oplossing vinden. Daarom krijgt groep 8 van De Regenboog tijdelijk les in twee partytenten, die in de gezamenlijke aula staan.
Van De Branding naar De RegenboogDe gemeente heeft nu besloten dat De Branding een lokaal moet afstaan aan De Regenboog. Wethouder Miranda Verdouw van de gemeente Geldrop baseert zich op standaardregels over het aantal vierkante meters per leerling. Daaruit blijkt dat De Regenboog te weinig vierkante meters heeft en De Branding te veel.
Dinsdag heeft de wethouder de schoolbesturen op de hoogte gebracht. Niet verrassend: De Branding reageerde volgens haar teleurgesteld op het besluit, De Regenboog was blij. Wim Klaassen van het overkoepelend bestuur van De Branding geeft woensdagochtend aan het besluit van de gemeente eerst te willen bestuderen voordat hij een reactie geeft. Of De Branding het lokaal per 18 september overdraagt aan De Regenboog kan hij nog niet zeggen.
Teleurgestelde wethouderDe emoties liepen de afgelopen tijd hoog op. Van beide kanten werd er met modder gegooid. De wethouder vindt het jammer dat het zover moest komen en is erg teleurgesteld in beide schoolbesturen. "Ze hadden er makkelijk samen uit kunnen komen."
In de verordening van de gemeente, die dit soort dingen regelt, is geen rekening gehouden met scholen die een gebouw delen. Wel staat erin dat de gemeente een besluit kan nemen over dingen die niet in de verordening zijn geregeld. Dat heeft de gemeente nu dus gedaan.
ZIE OOK: Ernstig ruimtegebrek in basisschool Geldrop: partytenten opgezet in aula

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.