Video

Appie ’t varken is de nieuwste tv-ster: iedereen wil met hem op de foto

6 september 2016 om 21:11
nl
Hij heet Appie, is drie jaar oud en is Brabants nieuwste tv- en filmster. Komend weekend mag Appie over de rode loper sjokken bij de première van zijn tv-serie: 'Alleen op de Wereld'. De VPRO-serie wordt dan in een bioscoop vertoond op het festival 'Film by the Sea' in Vlissingen. Appie is overigens geen mens, Appie is een schattig dik knuffelvarkentje uit Oosterhout.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

De 21-jarige Hilda Oomen is het baasje van Appie en is dag in dag uit met hem bezig. Appie komt van een fokker uit Heusden en liet al heel snel zien dat hij talent had voor de meest uiteenlopende kunstjes en trucjes.
Appie kan bijna alles"Hij kan zitten, een rondje draaien, een emmer omgooien, met een balletje rollen en apporteren gaat ook heel aardig." Nadat Hilda het varkentje had laten inschrijven bij een castingbureau ging het heel hard.
Appie is al te zien geweest in de succesvolle SBS6-serie 'Dokter Tinus' en in december een nieuwe versie van 'Alleen op de Wereld' van de VPRO, die dan elke avond wordt uitgezonden.
Kijk daar gaanAppie leert nog elke dag bij. Onderdeel van dat leren en een beetje de wereld verkennen is ook een terrasje pikken in het bruisende hart van Oosterhout. Als Appie de Markt op kuiert, trekt hij als een magneet alle belangstelling naar zich toe. Iedereen wil met Appie op de foto en Appie wil eigenlijk ook wel met iedereen.
Appie, onze nieuwe ster uit Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.