Typhoon nacht in cel na niet betalen bij tankstation: 'Ik heb iets stoms gedaan'

7 september 2016 om 10:37
nl
Rapper Typhoon heeft begin augustus een nacht in de cel doorgebracht omdat hij na het tanken bij Hazeldonk niet had betaald. Dit bevestigt de rapper op Facebook nadat de Telegraaf het verhaal woensdag naar buiten bracht.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Justitie geeft in de krant aan dat er geen sprake was van opzet. De rapper gaat dan ook vrijuit. De zaak wordt geseponeerd. En Typhoon heeft alsnog betaald.
Zelf zegt hij op Facebook dat hij ‘iets stoms heeft gedaan’. Hij was er niet helemaal bij toen hij vanuit België naar huis reed en een telefoontje kreeg met triest nieuws over zijn oom die op sterven lag en imiddels is overleden.  
40 kilometer verder aangehouden"Met mijn hoofd er niet helemaal bij, tank ik bij Hazeldonk en loop nog met mijn tankpas in mijn broekzak naar binnen. Ik ga naar de wc, haal koffie uit de automaat, maar vergeet helemaal de benzine af te rekenen. Veertig kilometer verder word ik aangehouden door de politie en ingerekend op verdenking van verduistering (tanken zonder betalen)", doet Typhoon zijn verhaal.
De rapper werd naar eigen zeggen in een busje gezet en naar het politiebureau in Breda gebracht. Vanwege het late tijdstip kon hij op dat moment zijn verhaal niet meer doen. "Dus zat er niks ander op dan een nachtje in de cel te zitten."
Etnisch profilerenBegin juni kwam de rapper nog in het nieuws nadat hij door agenten in Zwolle aan de kant werd gezet. Op Instagram schreef de rapper toen dat dit was gebeurd omdat zijn ‘profiel’ niet overeenkwam met zijn grote auto. De discussie over etnisch profileren door de politie kreeg door dit voorval veel aandacht.
Zijn aanhouding voor het tanken zonder te betalen heeft volgens de rapper 'niets te maken met etnische profilering'. Hij zou het jammer vinden als dit verhaal de discussie daarover zou vertroebelen.
'Naar van geweest'"Ik ben er echt naar van geweest", zegt Typhoon nog. Om af te sluiten met 'vanaf nu altijd koppie erbij'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.