Man met handgranaat in auto bedreigt vriendin in Dorst

7 september 2016 om 12:48
nl
Een 52-jarige man is dinsdagavond aangehouden, omdat hij zijn vriendin zou hebben bedreigd met een mes. Ook kneep hij haar keel dicht. De verdachte bleek in zijn auto een handgranaat te hebben liggen.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De 50-jarige vrouw had volgens de politie een knipperlichtrelatie met de verdachte. Ze was op bezoek bij een goede kennis in Dorst. Daar zag ze in de tuin haar vriend.
Alcohol of drugsDe verdachte had een mes in zijn handen greep het slachtoffer bij de keel en bedreigde de vrouw met de dood. Uiteindelijk ging hij in zijn bestelauto voor de woning zitten. Het slachtoffer vermoedde dat de agressieve man onder invloed van alcohol of drugs was.
Agenten hielden de man met behulp van een politiehond aan. Hij is al vaker opgepakt voor wapenbezit. Zo werd hij in februari ingerekend door een arrestatieteam toen de verdachte in Dorst aan het schieten was op een vuilnisbak.
HandgranaatIn de auto werd naast een mes ook een handgranaat gevonden. Uit onderzoek van een explosievenkenner bleek het om een nep- of onbruikbaar exemplaar te gaan. Er is een buurtonderzoek gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.