Video

Voetbalbroers Rommens lijnrecht tegenover elkaar: 'Jong PSV gaat met borst vooruit naar Breda'

7 september 2016 om 15:25
nl
Vorig seizoen speelden de Belgische voetbalbroers Rommens nog samen voor Jong PSV, maar nu staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Olivier speelt inmiddels bij NAC Breda dat vrijdagavond koploper Jong PSV op bezoek krijgt, het team van Philippe. Voor het eerst in hun leven heerst er een heuse broederstrijd. "Het maakt niet uit als ik hem een tikkie moet geven."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Wommelgem is een plaatsje net onder de rook van Antwerpen, maar al wel op het Vlaamse platteland. Het is de thuishaven van Olivier (21) en Philippe Rommens (19), die daar nog bij hun ouders wonen. "Zonder hen waren we niet gekomen waar we nu zijn", zegt Olivier over hun situatie.
Ollie en Phil'Ollie' en 'Phil', zoals ze graag genoemd worden, groeiden op tussen de kassen. Vader en moeder Rommens runden namelijk tot acht jaar geleden een tuinbouwbedrijf. Niet dat het veel invloed had op de twee, want voor hen telde eigenlijk alleen voetbal. Of het moet de mentaliteit van beide broers zijn. Wie Olivier of Philippe ziet trainen of spelen, ziet vooral veel plezier en gedrevenheid.
"Dat hebben we van thuis meegekregen", zegt Oliver Rommens. "Voetballen is het mooiste wat er is. Wij doen het gewoon heel erg graag."
Vernederlandsen?De gebroeders Rommens werden jaren geleden al gescout door PSV en naar Eindhoven gehaald. Meer dan de helft van hun leven komen ze dus bijna dagelijks in Nederland. Maar in hun hele doen en laten blijven het Belgen, jongens van het Vlaamse plattland. "Als ze hier thuis praten, hoor je absoluut niet dat ze al tien jaar in Nederland zitten", zegt moeder Ann Rommens. "Andere jongens hebben dat vaak wel als ze zo lang in Nederland zitten. Maar zij niet. Het zijn thuis gewoon Belgen."
'Niet veel vrienden in België'"In hun jeugd was het vooral altijd voetbal", vervolgt moeder Ann Rommens. "Hier in België hebben ze niet veel vrienden, omdat ze de meeste tijd in Nederland hebben doorgebracht. Ze moesten altijd spelen of trainen en hadden dus weinig tijd. Maar ze hebben wel veel aan elkaar. We hebben het geluk gehad dat ze op dezelfde club zaten."
De sympathieke broertjes lijken dan ook onafscheidelijk. "We hebben dezelfde interesses", zegt Philippe over de nauwe band. "We hebben altijd alles samen gedaan."
'Er zal een broederstrijd losbarsten'Maar daar kwam eind juni plots een einde aan. Olivier ging bij NAC aan de slag en liet broer Philippe alleen achter bij Jong PSV. Waar de voetbalbroers vorig seizoen nog samen speelden, staan ze vrijdag tijdens NAC-Jong PSV ineens tegenover elkaar. En dat zal best voor wat reuring zorgen.
"We hebben al sinds kleins af aan meegekregen dat je altijd moet winnen", zegt Ollie, vooruitblikkend op het duel. "Dat zit in ons allebei. Dus ik denk wel dat er een broederstrijd zal losbarsten."
Tikkie gevenOok Phillip voorziet een hevige strijd. "Als ik hem voorbij ben in het veld zal hij er alles aan doen om mij terug te halen. Ook al moet hij mij daarvoor een tikkie geven. Dat maakt niet uit, dat is andersom ook zo. Als wij tegen elkaar spelen, trekken we ons niet terug."
Jong PSV als koploper naar BredaPhilippe Rommens zal in ieder geval vol zelfvertrouwen het duel met broer Olivier tegemoet zien. Jong PSV kan met de borst vooruit naar Breda, want de ploeg is verrassend koploper in de Jupiler League. "We staan bovenaan en dat is voor de eerste keer", zegt Phil hierover. "Dat is wel knap voor zo'n jonge ploeg. Het zal een echte strijd worden."
Broer Ollie maakt er weinig woorden aan vuil. 'NAC Breda', is zijn stellige antwoord op de vraag wie er gaat winnen.
VraagtekenHet is nog de vraag of de broederstrijd vrijdag inderdaad gaat plaatsvinden. Beide heren moeten natuurlijk wel door hun trainers worden opgesteld. Bovendien kampt Olivier nog met een blessure en wordt in de loop van de week bekeken of die voldoende is genezen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.