Deze Brabanders gaan schitteren op de Paralympische Spelen

7 september 2016 om 15:43 • Aangepast 21 november 2020 om 07:50
nl
De Paralympische Spelen beginnen woensdag. In Rio de Janeiro komen meerdere Brabantse sporters in actie. Tijd voor een overzicht!
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De Paralympische Spelen duren van 7 tot en met 18 september.
Marlène van Gansewinkel (atletiek)Met een zilveren medaille bij het verspringen op het WK in Doha (Qatar) vorig jaar, kwalificeerde Marlène van Gansewinkel uit Hilvarenbeek zich voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Naast het verspringen komt ze ook uit op de 100 en 200 meter.

Ingrid van Kranen (atletiek)Ze zou eigenlijk niet uitkomen op de Paralympische Spelen, maar toen werden de Russische atleten gediskwalificeerd. De blinde discuswerpster Ingrid van Kranen mocht daarom toch in het vliegtuig naar Brazilië stappen.
“Ik heb goede verwachtingen voor de Spelen, ben goed in vorm”, zei ze eerder tegen Omroep Brabant. Vrijdag 9 september komt ze voor het eerst in actie.
Amy Siemons (atletiek)Rolstoelatlete Amy Siemons uit Helmond gaat voor een medaille in Rio. Ze doet mee aan de 100 meter. Op die afstand haalde ze bij de Paralympische Spelen in Londen in 2012 een zilveren medaille.

Kenny van Weeghel (atletiek)Goud won hij op de 200 meter op het WK in Doha. Wheeler Kenny van Weeghel uit Heeswijk-Dinther mag zich favoriet noemen tijdens de Spelen in Rio. Hij is gespecialiseerd in de 100, 200 en 400 meter.

Sanne Voets (paardensport)Dressuuramazone Sanne Voets uit Berghem werd op het laatste moment bij de selectie gehaald omdat Estée Gerritsen afviel. Ze heeft haar paard Demantur meegenomen naar Rio. Na goede prestaties op de Paralympics in Londen, wil Voets opnieuw presteren.

Wachten op privacy instellingen...

Maikel Scheffers (rolstoeltennis)Goede prestaties op toernooien in Rusland en Italië en zijn plaats in de top van de wereldranglijst zorgden ervoor dat rolstoeltennisser Maikel Scheffers uit Dorst ook in Rio aan de bak mag. In 2012 greep hij naast een medaille, dus Scheffers hoopt in Brazilië weer op het podium te belanden.

Kelly van Zon (tafeltennis)Kelly van Zon uit Dongen won acht jaar geleden Brons in Peking en vier jaar terug goud in Londen. De tafeltennisster gaat in Rio weer op jacht naar een medaille.
Laura de Vaan (wielrennen)In Londen behaalde Laura de Vaan uit Den Bosch brons bij de tijdrit en zilver bij de wegwedstrijd. In Brazilië doet ze opnieuw mee aan de wegwedstrijd. De Vaan is wereldkampioen tijdrijden.

Wachten op privacy instellingen...

Michael Schoenmaker (zwemmen)Michael Schoenmaker uit Breda pakte het goud bij de zwemwedstrijden in Londen. Schoenmaker is één van de vedettes in de paralympische zwemploeg. In Rio komt hij uit op de 100 en 200 meter vrije slag en de 150 meter wisselslag.
Manon Vermariën (zwemmen)De Roosendaalse zwemster Manon Vermariën maakt deel uit van de paralympische zwemploeg. Vermariën zwemt in Roosendaal voor de lokale vereniging Hieronymus.
Dit jaar won ze al de titel ‘Sportvrouw van Roosendaal’. Eerder won ze al medailles op kampioenschappen op Nederlands, Europees en zelfs wereldniveau.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.