Video

Wielrenster Maud Kaptheijns krijgt eindelijk haar gouden medaille: 'Nu is het tastbaar'

7 september 2016 om 15:31
nl
Officieus was veldrijdster Maud Kaptheijns uit Westerhoven al Europees Kampioen bij de beloften, maar nu is ze het ook officieel. “Eindelijk komen de trui en de gouden medaille naar mij en is er een einde gekomen aan de discussie”, vertelt ze opgelucht.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Maud werd vorig jaar november tweede bij het EK veldrijden in Huibergen. De titel ging naar de Belgische Femke van den Driessche, maar zij werd geschorst omdat er een motortje in haar fiets werd aangetroffen.
Eindelijk officieelDe wielrenster uit Westerhoven was inmiddels al gehuldigd voor de EK-titel die nu ineens op haar naam stond, maar helemaal officieel was het niet. “Gisteravond kreeg ik een belletje dat alles rond is en dat de Europese wielerbond UEC toestemming had gekregen van de internationale wielerbond UCI”, legt ze uit.
En daar is ze maar wat blij mee. “Nu is het ook tastbaar dat ik kampioen ben. Ik kan de medaille in de woonkamer ophangen en dat maakt het toch echter”, vertelt ze. Wanneer de trui en de medaille haar kant opkomen, weet ze nog niet. “Johan Lammers, de bondscoach, wil daar wel een moment van maken.”
'Lang in m'n hoofd rond gesluimerd'“Dat vind ik leuk, maar mijn focus ligt nu wel gewoon op het nieuwe seizoen”, legt Maud uit. Het is in november een jaar geleden en nu pas is er de bevestiging. “Het heeft stiekem best lang in mijn hoofd rond gesluimerd. Ik ben blij dat het over is”, zegt ze opgelucht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.