Vrouw die laxeermiddel aan zoontje (3) zou hebben gegeven, gaat definitief vrijuit

7 september 2016 om 15:52
nl
Een 40-jarige vrouw uit Deurne van wie justitie vermoedde dat ze haar kind maandenlang laxeermiddel toediende gaat definitief vrijuit. Door het middel werd het kind ziek, raakte hij ondervoed en liep een groeistilstand op.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De rechtbank sprak de moeder eerder al vrij. Het OM ging in hoger beroep, maar besloot na bestudering van de bewijslast vrijspraak te vragen. "Er kan onvoldoende worden uitgesloten dat een ander de dader zou kunnen zijn geweest", zo laat justitie weten.
In urine zat lactuloseIn de urine van het kind werd bij metingen in 2012 vijf keer een hoeveelheid lactulose gevonden. Lactulose is een laxeermiddel en een stof die niet door het menselijk lichaam wordt aangemaakt. Ook in medicijnen en voeding die het kind kreeg, komt het niet voor. Dus het moet haast wel zijn toegediend.
Hoewel er volgens het OM sterke aanwijzingen zijn die in de richting van de moeder wijzen, zag justitie vanwege het gebrek aan bewijs geen andere optie dan vrijspraak te vragen. Het hof heeft meteen uitspraak gedaan en de vrouw vrijgesproken van zware mishandeling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.