Video

Wie plaatste seksfilmpje Chantal? Florijn College moet meewerken aan onderzoek, vinden scholieren

7 september 2016 om 21:04
nl
Scholieren vinden dat het Florijn College in Breda moet meewerken aan een onderzoek om te achterhalen wie het veelbesproken seksfilmpje van de inmiddels 22-jarige Chantal uit Werkendam heeft geplaatst. Dat filmpje werd waarschijnlijk vanuit het Florijn College online gezet.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Ondanks meerdere verzoeken van Chantal en Peter R. de Vries weigert de school nog steeds toegang te verlenen tot hun systemen. Eind vorige maand stonden alle partijen uiteindelijk bij de rechter. De school gaf toen aan dat ze uit privacy-overwegingen niet mee wil werken aan het doorzoeken van zijn computers.
ROC-bestuurders krijgen veel kritiekDat standpunt wordt weggelachen door scholieren van de ROC-vestiging in Breda. "Ik vind het niet kunnen dat de school niet mee wil werken aan een oplossing, dat is gewoon triest." De studenten die we tijdens een steekproef spraken vinden zonder uitzondering dat de school zijn ridicule bezwaren opzij moet zetten, om deze pijnlijke kwestie op te lossen.
Dit moet opgelost wordenDe 17-jarige Ward vindt vooral dat de school 'niet zo raar moet doen'. "De school moet gewoon meewerken. De uitkomsten van het onderzoek moet je simpelweg delen met justitie, politie en betrokkenen, dan heb je nog genoeg privacy."
Uit onze steekproef blijkt dus dat het ROC-bestuur niet namens de scholieren spreekt, die veel meer no-nonsense zijn in hun standpunt, ook als het gaat om de felomstreden privacy van andere computergebruikers. "Ik heb helemaal niets te verbergen", zegt een student tot slot.
ZenuwachtigTijdens de opnamen komt een medewerker van het Florijn College naar buiten. "De scholieren worden zenuwachtig van al dat gevraag", zegt hij. Een van hen reageert later gevat: "Ik denk dat het schoolbestuur zenuwachtig wordt."
De rechter doet op 21 september uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.