Advocaat: 'Vrouw uit Werkendam wilde geen aanslag plegen in Efteling'

8 september 2016 om 14:54
nl
De 25-jarige vrouw uit Werkendam die op 21 juni is opgepakt omdat ze sympathiseerde met IS is nooit van plan geweest om een aanslag te plegen. Dat zegt haar advocaat Mark Broere.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De vrouw werd na zes weken vrijgelaten, maar is nog steeds verdachte. "Justitie nam de verdenking in eerste instantie heel serieus. Uit het dossier blijkt echter dat de verhalen over een aanslag meer aandachttrekkende praat is geweest." De Efteling zou genoemd zijn als mogelijk doelwit van een aanslag.
'Wij wisten van niets'Een woordvoerster van de Efteling gaf donderdagochtend aan dat het bericht erover 'vervelend' was om te lezen. "Wij wisten er niets van. De overheidsinstanties in Nederland bepalen het dreigingsniveau. Ze hebben geen aanleiding gezien om ons te informeren of extra maatregelen te nemen."
De Efteling zegt te vertrouwen op de kennis en kunde van de veiligheidsorganisaties en altijd nauw in contact te staan met de inlichtingendiensten. "De komende dagen zullen we heus wel het een en ander op een rij zetten. Maar dat is iets tussen de veiligheidsdiensten en de Efteling. Daar doen we verder geen mededelingen over."
Broere denkt dat de veiligheidsdiensten ook wel weten dat er geen reden was voor paniek. "Als er in het dossier ook daadwerkelijk aanwijzingen waren geweest dat er een aanslag zou worden gepleegd, dan had de rechter haar nu nog niet vrijgelaten."
Broere zegt dat het goed gaat met de vrouw, naar omstandigheden. Ze is wel geschrokken van de aandacht die het donderdag krijgt in de media.


ZIE OOK: 'Efteling genoemd als doelwit aanslag', Werkendamse (25) opgepakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.