Gezocht: overvaller met ingescheurde mondhoeken

20 november 2017 om 18:38
nl
De politie is op zoek naar een dief met uitgescheurde mondhoeken. Tijdens een gewelddadige overval op een woonhuis in Boxmeer kwam de dader in een worsteling terecht. Het slachtoffer trok daarbij hard aan de mondhoeken van de overvaller. Maandagavond is in Bureau Brabant een reconstructie te zien.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

Dat gebeurde allemaal in de nacht van 31 oktober op 1 november aan de Adriaen Brouwerstraat in Boxmeer. Een 73-jarige vrouw woont daar alleen. Na jaren in Nederland te hebben gewoond, stond zij op het punt om terug te verhuizen naar Bosnië.

Tijdens haar laatste nacht in het huis, hoorde zij rond kwart over drie ’s nachts dat er een steen door de ruit van haar voordeur vloog.

Worsteling met dieven
Twee mannen drongen haar huis binnen. Met één van de twee kwam zij in een worsteling terecht. Het eerste wat haar te binnenschoot, was om haar vingers in de mond van de dader te stoppen en flink aan de mondhoeken te trekken. De politie houdt er daarom rekening mee dat één van de twee mannen uitgescheurde mondhoeken heeft.

Het is niet precies duidelijk waarom de dieven het huis binnendrongen. De woning was namelijk zo goed als leeg omdat de vrouw op het punt stond om te verhuizen. Bovendien had zij alleen nog wat kleingeld op zak. De 73-jarige vrouw is ondertussen naar Bosnië verhuisd.

Twee daders gezocht
De politie zoekt de twee daders. Beiden mannen zijn licht getint en ongeveer 20 jaar oud. De ene was klein en dik, heeft bijna geen nek en is circa 1.60 meter.

De ander is juist lang en slank en is ongeveer 1.70 meter. Hij droeg een jas van het merk Canada Goose en heeft waarschijnlijk een of meer uitgescheurde mondhoeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.