Video

Buschauffeursechtpaar woont boven nieuw station Breda: 'Op mijn vrije dag kijk ik niet naar beneden'

8 september 2016 om 14:32 • Aangepast 21 november 2020 om 07:49
nl
Het buschauffeursechtpaar Rien en Gerda uit Breda zijn bewoners van het eerste uur van de woontoren bij het nieuwe NS-Station in Breda. "Lekker makkelijk, want we pakken vaak de trein en ons werk is beneden", zegt Rien trots.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Toch was het ze niet om het werk te doen om speciaal bij het NS-Station te gaan wonen. "We kenden deze locatie natuurlijk al goed, omdat het busstation beneden is. Pas op de open dag van de woontoren werden we écht verliefd op de plek."
BalkonVanaf het balkon op de vierde verdieping kunnen ze de collega-chauffeurs 'in de gaten houden'. "Maar we zien niet wie er achter het stuur zit hoor", lacht Gerda.
Wonen bij het multifunctionele station, dat donderdag wordt geopend, kent voor het echtpaar alleen maar voordelen. "We gaan vaak met de trein op reis. Dan hoeven we alleen maar naar beneden te lopen. En van de drukte rond het station heb je hier echt geen last", legt Rien uit.
UitzichtPrachtig vinden ze het uitzicht vanuit hun woning. "Of ik op mijn vrije dag naar beneden kijk of ik Rien zie? Nee hoor, we zien elkaar al genoeg", zegt Gerda met een knipoog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.