Bijzondere lichtprojectie op de gevel van het provinciehuis [VIDEO]

8 september 2016 om 23:36 • Aangepast 21 november 2020 om 07:49
nl
De gevel van het provinciehuis staat sinds donderdagavond volop in het licht. Er is vanaf dat moment elke avond een lichtshow van 40 bij 40 vierkante meter te zien. Niet iedereen is enthousiast over de lichtshow.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

Wat er precies te zien zal zijn donderdagavond bleef tot het laatste moment geheim. Wel was het thema bekend: Jeroen Bosch. Kunstenaar en ontwerper van de lichtprojectie is Maarten Baas. Hij is ondermeer bekend van de meubellijn smoke. Stoelen en kastjes worden in brand gezet en geblust waardoor ze hun herkenbare uiterlijk krijgen.
De eerste vertoning van de lichtprojectie was donderdagavond live te volgen op Facebook.

Wachten op privacy instellingen...

Op de projectie is een enorme klok te zien. Elke minuut verschijnt het silouet van een man in beeld die de wijzers van de klok handmatig een stukje verzet.
GevaarVeilig Verkeer Nederland vreest dat de show automobilisten te veel afleidt Volgens de initiatiefnemers is het veilig voor verkeersdeelnemers. De projectie is al over grote afstand te zien. Het verkeer kan daardoor ver van tevoren wennen aan de projectie.
Ook is de klok alleen te zien op de oostzijde van het pand, om te voorkomen dat automobilisten teveel afgeleid raken.
De projectie blijft tot 1 januari zichtbaar. De bedoeling is dat er dan een nieuwe show te zien is. Het is uniek in Europa dat een gebouw voor zo'n lange tijd voor lichtshows gebruikt wordt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.