Leger en politie doen derde inval in paardenstal Asten, eigenaar is er klaar mee

9 september 2016 om 00:54 • Aangepast 21 november 2020 om 07:49
nl
In en rond een paardenstal in Asten is de politie donderdag bezig geweest met een grote zoekactie naar een hennepkwekerij. Omdat er mogelijk een ondergrondse ruimte was, hielp het leger met speciale apparatuur mee. Volgens de eigenaar was het al de derde keer dat de politie een inval deed, maar is er volgens hem zeker geen kwekerij op zijn terrein te vinden.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

De inval aan de Kleine Heitrak begon donderdagochtend rond tien uur, nadat netbeheerder Enexis een onverklaarbaar hoog stroomverbruik had gemeten.
Terrein steeds overhoopEigenaar Dorie Steevens van de paardenstal is het beu dat zijn terrein al drie keer overhoop is gehaald, in een zoektocht naar hennep. "Al die andere keren is ook niets gevonden. Nu worden de paarden eruit gehaald, wordt er een hele dag gezocht. Allemaal voor niets."
Toch waren er volgens de politie duidelijke aanwijzingen dat er een kwekerij op het terrein zou zijn. Die worden volgens een woordvoerder zeer serieus genomen.

Wachten op privacy instellingen...

Eerder wel kwekerij opgeroldEen paar jaar geleden is er wel een hennepkwekerij opgerold op het adres. Maar toen was Steevens nog geen eigenaar. Sinds een jaar of vijf houdt hij er de vier paarden van zijn dochter.
Die paarden werden tijdens de speurtocht van het leger en de politie tijdelijk in een andere stal opgevangen. Zo was de ruimte vrij voor onderzoek met speciale camera's, die kunnen registreren of er verborgen ruimtes in of onder de stal zijn. Die waren na bijna zeven uur zoeken niet gevonden.
Vervelend voor de buren"Ik vind het vooral vervelend voor de buren", zegt Steevens. "Er staan hier al de hele dag vijf tot tien politieauto's, het leger is erbij. Ik ben er echt klaar mee nu." Zelf kon hij al die tijd weinig doen. "Ik sta toe te kijken. Ondertussen heb ik de stal maar schoongemaakt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.