Brabantse documentaire gaat internationaal

8 september 2016 om 19:08
nl
De nieuwe Brabantse documentaire ‘Daten in de dancing’ gaat op 23 september in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De documentaire is ook geselecteerd voor filmfestivals in Canada en de Verenigde Staten.
Profielfoto van Seunis Rebecca
Geschreven door
Seunis Rebecca

Het project van Bosschenaar Frank van Osch is een vervolg op de serie Brabantse Beauties: een initiatief van Omroep Brabant en verschillende Brabantse producenten. Deze films zijn uitgezonden op Omroep Brabant en verspreid naar (inter)nationale festivals.
Dansen en sjansen'Daten in de dancing' volgt stamgasten van grenscafé Dancing Heidelicht in Postel vier jaar lang. De bezoekers zijn op leeftijd en hebben vaak hun partner verloren. Op de dansvloer zoeken en vinden ze een nieuwe liefde. Ouder worden en lichamelijke gebreken eisen langzaamaan hun tol. Toch blijft dansen in Heidelicht een wekelijks lichtpuntje. Een documentaire over afscheid, troost, liefde en verlangen.
Wereldwijd te zienDe documentaire gaat op 23 september om 17.00 uur in première op het Nederlands Film Festival. 'Daten in de Dancing' is ook op 29 september te zien in Den Bosch en op 7 oktober in Tilburg. Ook is hij te zien op filmfestivals in Canada en de Verenigde Staten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.