Kogelstootster Boekelman zevende in Diamond League, jackpot voor tegenstander Valerie Adams

8 september 2016 om 21:39
nl
Kogelstootster Melissa Boekelman heeft de laatste wedstrijd uit de Diamond League van dit jaar afgesloten op de zevende plaats. Op de Grote Markt in Brussel kwam de 27-jarige Boekelman donderdag tot een afstand van 17,17 meter, ruim een meter minder ver dan eerder dit jaar in het Belgische plaatsje Burcht. Met een persoonlijk record van 18,36 kwalificeerde de Bredase zich toen voor de Olympische Spelen, waar ze strandde in de kwalificatie.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De winst in Brussel ging naar olympisch kampioene Michelle Carter. De Amerikaanse stootte de kogel in het opvallende decor bijna 20 meter ver (19,98).
Net als in Rio de Janeiro versloeg Carter de Nieuw-Zeelandse topfavoriete Valerie Adams, die in zes pogingen niet verder kwam dan 19,57 meter. Adams mocht wel een diamant en premie van 40.000 dollar in ontvangst nemen, als winnares van het eindklassement in de Diamond League.
Laatste wedstrijdenDe 31-jarige Nieuw-Zeelandse veroverde sinds 2011 al vijf keer de diamant als winnares van het kogelstoten. Alleen vorig jaar moest ze de eindzege laten aan de Duitse wereldkampioene Christina Schwanitz.
Het Koning Boudewijnstadion in Brussel is vrijdag decor van de laatste wedstrijden in de Diamond League van dit seizoen. Namens Nederland komen onder anderen Churandy Martina (200 meter), Susan Kuijken (5000 meter) en Dafne Schippers (100 meter) in actie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.