Frietbakker blijft strijden voor hogere plek in AD-Friettest, wil in hoger beroep

9 september 2016 om 00:07
nl
Snackbar De Pomp uit Eindhoven krijgt geen plek in de top-5 van beste friettenten van Nederland. Eigenaar Wim Bogers stapte vorige maand naar de rechter omdat hij het niet eens was met de uitslag van de AD-friettest. De rechter stelde hem vandaag in het ongelijk. Hij wil tegen die uitspraak in hoger beroep gaan.
Profielfoto van Seunis Rebecca
Geschreven door
Seunis Rebecca

Snackbar De Pomp in Eindhoven kreeg een 9 in de AD-Friettest 2016. Goed voor een 16e plaats. Toch vond Bogers dat ze recht hadden op een hogere positie. Vorig jaar behaalde hij nog een achtste plek.
'Geen slechte verliezer'Het grootste bezwaar van de eigenaar was dat er onaangekondigd een derde test werd gehouden. Op die dag was het standaard aardappelras van De Pomp niet verkrijgbaar en werd er overgestapt naar een mindere soort, waardoor de score ook lager uitviel.
“Wij zijn geen slechte verliezers, maar willen wel dat het AD zich aan hun eigen voorwaarden houdt. Dat is nu niet gebeurd", vertelt Bogers. Dat is ook de reden dat de snackbareigenaar in hoger beroep wil gaan. “De rechter heeft daar geen rekening mee gehouden.”
Niet de beste friet“Mensen noemen ons onsportief maar dat zijn we niet. Een wedstrijd heeft altijd voorwaarden maar dan moet de organisatie zich daar ook aan houden.”
De rechter oordeelde dat het gaat om ‘een consumententest waaruit het publiek kan opmaken waar de beste friet te koop is'. Dat een snackbar na een derde test uit de top-5 kan vallen als de kwaliteit verschilt van de eerste twee tests, had het AD volgens de rechter voldoende aangekondigd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.