Video

Nog veel onduidelijkheid rondom 'statushoudershuisjes' Heesch

9 september 2016 om 00:04
nl
Er is na de informatiebijeenkomst over de komst van zeven statushoudershuisjes in Heesch nog altijd veel onduidelijkheid. De gemeente Bernheze, waar Heesch onder valt, heeft voor de dorpskern vier locaties op het oog waar enkele woonunits moeten komen voor statushouders. Tijdens de avond konden ruim honderd belangstellenden vragen stellen over de mogelijke plekken.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

Bezoekers klaagden dat ze vooraf nauwelijks informatie hadden gekregen over de mogelijke locaties. ''Het lijkt wel of ze het expres doen. We krijgen rondom de vakantie maar een beetje informatie. Dat gebeurde toen ook zo met het asielzoekerscentrum'', vertelt een geïrriteerde buurtbewoner.
'Kan toch niet?'Maar ook over de vier voorgestelde locaties zijn de mensen in Heesch niet echt te spreken. ''Drie daarvan liggen praktisch tegen elkaar aan'', klaagt een bezoeker. ''Bij deze opties gaat het om vreemde locaties zoals tegenover een verzorgingshuis of achter een tankstation. Dat kan toch niet?'', zegt een andere man.
Wethouder Peter van Boekel wuift alle kritiek weg. ''We hebben een prima avond gehad waarbij iedereen zijn of haar vragen heeft kunnen stellen. Wij gaan nu proberen een keuze te maken.''
Deze maand besluitInwoners van Heesch werd gevraagd hun voorkeur door te geven en eventueel alternatieven door te geven. De gemeente Bernheze wil nog dit jaar in totaal veertien statushoudershuisjes bouwen in de kernen Nistelrode en Heesch.
Donderdagavond konden de inwoners van Heesch informatie inwinnen over de mogelijke locaties. Eind deze maand wil het college een besluit nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.