Bredase zwemmer Michael Schoenmaker wint brons op Paralympische Spelen

9 september 2016 om 08:19 • Aangepast 21 november 2020 om 07:48
nl
Michael Schoenmaker uit Breda heeft op de eerste dag van de Paralympische Spelen brons gewonnen op de 100 meter vrije slag in de klasse S4. Hij was niet de enige sporter van het Nederlandse team die in de prijzen viel. In totaal werden er negen medailles (één goud, drie zilver, vijf brons) binnengesleept door de Oranje zwemmers en baanwielrenners.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Schoenmaker pakte eerder het goud bij de zwemwedstrijden in Londen. In Rio komt hij uit op de 100 en 200 meter vrije slag en de 150 meter wisselslag.

Eerste goudLisa Kruger uit Harderwijk tekende voor het eerste goud voor de Nederlandse ploeg. De 16-jarige zwemster won de 100 meter in de handicapklasse SB9 in een tijd van 1.15,49. Daarmee bleef Kruger net boven het wereldrecord dat ze eerder op de dag had neergezet in de series (1.15,47). De 15-jarige Chantalle Zijderveld uit Zwijndrecht veroverde op dezelfde afstand het brons.
Zilver was er voor de zwemmers Marc Evers uit Hillegom en Marlou van der Kulk uit Amersfoort op de 100 meter rugslag (klasse S14). Ook Duncan van Haaren (16) uit Gouda (100 meter schoolslag, SB) won brons.
Zilver en brond voor baanwielrennersBaanwielrenners Vincent ter Schure uit Houten en Timo Fransen pakten het zilver bij de tandemduo's op de achtervolging. Stephen de Vries en Patrick Bos veroverden het brons. Voor de 27-jarige Friezin Alyda Norbruis was er ook brons op de achtervolging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.