Drie Brabantse bedrijven genomineerd voor Liegebeest-award 2016

9 september 2016 om 09:04
nl
Het varkensvlees van Unox in Oss, kalfsvlees van Vitel-Oké in Den Bosch en de tilapia van Sea& We uit Den Bosch dingen dit jaar mee naar de onderscheiding Liegebeest 2016 van actiegroep Wakker Dier. Met de verkiezing wil de stichting voor dierenwelzijn producenten ontmaskeren die consumenten om de tuin leiden met mooie praatjes over dierenwelzijn.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Unox gebruikt volgens Wakker Dier industrievarken in de bierbommetjes maar presenteert het als '100 procent kwaliteitsvlees'. De kalveren van Vitel-Oké groeien op in een dichte stal, op een betonnen vloer met slechts twee vierkante meter leefruimte, aldus de stichting.
De tilapia-vis van Sea& We wordt gekweekt in overvolle vijvers en onverdoofd geslacht.
Lidl en Den EelderOok supermarktketen Lidl en het zuivelbedrijf Den Eelder prijken op de shortlist. Lidl plakt volgens Wakker Dier positieve stickers op bakjes kip terwijl het gaat om een plofkipras. En Den Eelder scheidt pasgeboren kalfjes van hun moeder.
Consumenten kunnen online stemmen voor de Liegebeest-onderscheiding. De dubieuze eer ging eerder naar KFC, McDonald's en Iglo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.