Houdoe burgemeester Van Gijzel, hallo camping vol singles!

9 september 2016 om 11:00 • Aangepast 21 november 2020 om 07:48
nl
Hij is bijna burgemeester af: Rob van Gijzel. Bewoners van Eindhoven kunnen vrijdag persoonlijk afscheid nemen van hun burgemeester. Dat gebeurt vanaf het einde van de middag in het Klokgebouw op Strijp-S. Maar er gebeurt nog veel meer vrijdag. Zo start een weekend speciaal voor singles met een camper. Zij staan het hele weekend op camping De Bergen in Wanroij tijdens de steeds populairder wordende 'Solo-club'.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • De invallen bij onder meer een salafistische moskee in Tilburg-Noord roepen de nodige vragen op. Een organisatie gelieerd aan de moskee zou via stichtingen en kleine organisaties geld witwassen.
  • Tijdens het afscheid van Van Gijzel is er ook een expositie voor en door Eindhovenaren over hun eigen stad. Niet iedereen kan het afscheid van de burgemeester bijwonen. Er is plek voor 750 man.
  • Het onafhankelijk onderzoek naar de veiligheid binnen tbs-kliniek De Woenselse Poort is in volle gang. Donderdag is gesproken met directieleden en medewerkers.

[Facebook:https://www.facebook.com/sadaqatv.thenetherlands/posts/645370988964393]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Een 17-jarige scooterrijder zorgde woensdag in Veldhoven voor levensgevaarlijke verkeerssituaties. Alles is gefilmd.
  • De nominaties voor de Liegebeest-award zijn bekendgemaakt. De prijs van Wakker Dier voor ondernemers die consumenten het meest om de tuin leiden met mooie praatjes over dierenwelzijn. Onder de genomineerde Unox uit Oss dat indrustrievarkens in bierbommetjes presenteert als kwaliteitsvlees.
  • Heb je die prachtige zonsopgang van donderdagochtend gemist? Beroepsfotograaf Peter van Glabbeek legde het voor je vast. [Youtube:https://youtu.be/V6AVaR1X8uQ]

Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • In een leegstaand pand aan de Sint Josephstraat in Dongen brak donderdagavond brand uit. De vlammen sloegen uit het dak. De politie vermoedt brandstichting.
  • Justitie heeft ons allemaal verzekerd: de Efteling was geen doelwit voor een aanslag. Daarmee ontkrachtte het Openbaar Ministerie het verhaal dat een vrouw uit Werkendam plannen had om een aanslag in het pretpark te plegen.
  • Voor de derde keer is de politie binnengevallen bij een paardenstal in Asten. De eigenaar van de stal is er helemaal klaar mee. [Tweet:https://twitter.com/geertwilderspvv/status/773733503305383936]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.