Golfer Rowin Caron uit Terheijden begint uitstekend aan KLM Open

9 september 2016 om 10:30
nl
Rowin Caron uit Terheijden is uitstekend van start gegaan op het KLM Open. De amateurgolfer was donderdag na de eerste ronde van dit prestigieuze toernooi de beste Nederlander. Caron deed het op golfbaan The Dutch in Spijk zelfs beter dan de ervaren prof Joost Luiten. De 23-jarige Caron verraste met een ronde van 66 slagen, vijf onder par.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Caron deelde met die score de tweede plaats in de tussenstand, samen met zeven andere spelers. Slechts één golfer kwam tijdens de openingsdag van het Nederlandse toernooi uit de Europese Tour nog beter voor de dag: Ben Evans. Deze onbekende Brit nam de leiding met een score van 65.  
Vijf birdiesCaron was ingenomen met zijn lage score. De voormalig jeugdkampioen noteerde geen enkele bogey (waarbij je één slag meer doet dan het gemiddelde) en schreef vijf birdies (één slag onder par) op zijn kaart.
Hij is aan zijn zesde KLM Open als amateur bezig. Caron heeft zijn studie in de Verenigde Staten afgerond en wil nu de stap naar de profs maken. Ondanks zijn droomstart wilde hij niet te veel denken aan de winst in het KLM Open: “Ik heb vooral genoten. Het is al leuk om mee te mogen doen.”  
Lafeber ook weer van de partijMaarten Lafeber uit Eindhoven (41) is ook van de partij. Het grote talent van weleer is onderhand stamgast op het KLM Open. De bondscoach stond donderdag voor de 21e keer aan de start van Nederlands bekendste golfevenement. Hij is hiermee recorddeelnemer.
Lafeber is door de Nederlandse Golf Federatie (NGF) onder meer aangetrokken om coaches te helpen bij het beter maken van de jeugd en om amateurs te begeleiden op EK's en WK's. De Eindhovenaar: “Maar deze week ben ik Lafeber de golfer en doe ik niets voor de NGF. Ik kijk alleen met een schuin oog naar de amateurs die meedoen, maar dan vooral vanwege het WK.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.