Hoe is het om te wonen in een dorp dat 'verdwijnt'?

9 september 2016 om 13:07
nl
Het eerste wat je hoort als je zegt dat je in Moerdijk woont is; "Dat dorp gaat weg toch?" Het zal maar gezegd worden over de plaats waar je bent geboren, opgegroeid, je kinderen hebt gekregen, waar je hele leven ligt. Met die gedachten hebben programmamakers Mascha de Rooij en Manon Peeters drie maanden hun intrek genomen in het Brabantse dorp. Het verslag hiervan zie je in het tv-programma M&M in Moerdijk. Vanaf zaterdag 17 september twaalf weken lang iedere zaterdagavond op Omroep Brabant.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Om er achter te komen hoe het is om te leven in een dorp dat omsloten ligt tussen een groot industriegebied, een zeehaven en snelwegen, hebben Mascha en Manon geprobeerd zo veel mogelijk mee te krijgen van het dorpse leven.
VrijwilligerswerkDit betekent vrijwilligerswerk doen, mee doen met verenigingen, je bijdrage leveren aan de buurtpreventie, op verjaardagsvisite en gebruik maken van de dorpse middenstand.
Zie ook: 'Dorp sterft absoluut niet uit', twee gezinnen wonen drie maanden in Moerdijk
En gaande weg komen Mascha en Manon erachter dat het leven in Moerdijk wat genuanceerder ligt dan de eerste vrolijke indruk doet vermoeden.
Anonieme brievenMet open armen worden ze ontvangen bij de jeu des boules, de tennis, voetbal en de bingo. Maar al gauw ontvangen ze ook anonieme brieven die een andere blik op de ontwikkelingen in het dorp geven.
Ineens blijkt dat er achter het enthousiaste verhaal over het dorp toch wat twijfels over het toekomst liggen verscholen. En is het moeilijk om in het dorp uit te spreken wat je echt denkt of vindt, want dat kan wel eens heel verkeerd vallen bij de buren.
Iedere zaterdagavond op tvM&M in Moerdijk is te zien op Omroep Brabant vanaf 17 september, iedere zaterdagavond vanaf 18.45 uur (daarna ieder uur herhaald). Ga voor meer informatie naar omroepbrabant.nl/mminmoerdijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.