Boswachter Frans Kapteijns zwaait af, maar niet bij Omroep Brabant

9 september 2016 om 13:43
nl
Boswachter Frans Kapteijns stopt na ruim 25 jaar bij Natuurmonumenten. De bekende Brabantse boswachter gaat met vervroegd pensioen. Hij wil daarom een mooi afscheidscadeau: een kijktoren over 'zijn Kampina'.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

"Ik ga een nieuw levenspad op. Er is nog zoveel te doen naast mijn werk", aldus Kapteijns over zijn vervroegd pensioen. Toch neemt hij niet volledig afscheid van Natuurmonumenten. De boswachter gaat daar vanaf volgend jaar vrijwillig aan de slag.
Ook zwaait Kapteijns niet af bij Omroep Brabant. Hij blijft te horen in zijn radiorubriek Stuifmail. Daarin vertelt hij wekelijks over wat de natuur te bieden heeft.
'Blijf verhalen vertellen'"Mijn grootste hobby is verhalen vertellen, die moet ik kwijt. Daarom blijf ik mensen opvangen en wegwijs maken." De boswachter is vaak te vinden in zijn lievelingsnatuurgebied Kampina, tussen Boxtel en Oisterwijk. Maar Kapteijns zie je ook in de Loonse en Drunense Duinen en de Oisterwijkse bossen en vennen.
Voordat de natuurliefhebber met pensioen gaat, ziet hij graag een uitkijktoren komen in Kampina. Daarom is er een crowdfundingsactie om geld in te zamelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.