Phillip Cocu over Jetro Willems: 'Hij kan beter en moet zich nu op PSV richten' - Omroep Brabant

Phillip Cocu over Jetro Willems: 'Hij kan beter en moet zich nu op PSV richten'

9 september 2016 om 17:27
nl
In aanloop naar de wedstrijd tegen NEC weet Phillip Cocu met welke selectie hij tot de winterstop verder kan. De transferperiode zit er op en hoewel onder andere Jeffrey Bruma, Marco van Ginkel en Adam Maher vertrokken zijn, denkt Cocu dat PSV net zo sterk als het afgelopen seizoen is.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Want tegenover de vertrekkende spelers staat de komst van onder meer Siem de Jong, Bart Ramselaar, Daniel Schwaab en Oleksandr Zinchenko.
PSV op hetzelfde niveauCocu: "Er is minder gebeurd dan ik had verwacht op transfergebied. We zijn tevreden over de jongens die we hebben binnengehaald. Ik denk dat we op hetzelfde niveau zitten als vorig jaar. Want ook de jonge spelers zijn weer een jaartje ouder en hebben weer wat meer ervaring erbij."
Cocu had meer veranderingen verwacht en dan doelt hij vermoedelijk ook op Jetro Willems. De verwachting was dat de linkerverdediger de overstap zou maken naar het buitenland. Maar die transfer bleef uit en dus speelt Willems met een aflopend contract nog steeds bij PSV. Dat kan tot problemen leiden, maar daar wil Cocu niet op vooruitlopen.
Zorgenkind Jetro Willems?"Ik vind het veel te vroeg om nu al van negatieve scenario's uit te gaan. Zijn contract loopt af en er ligt een aanbieding. Daar zal op gereageerd moeten worden, maar daar is Marcel Brands voor."
Waar Cocu wél over gaat is hoe Willems zich op het veld manifesteert. Willems maakt een mindere periode door en dat is de trainer van PSV uiteraard ook opgevallen.
'Zijn vorm moet stijgen'"Zijn vorm zal wel moeten stijgen. Hij kan beter en er zit veel meer in dan we op dit moment zien. Daar moet hij heel hard voor werken op de trainingen en zich volledig richten op PSV. Er zijn geen transferperikelen meer. Hard werken dus, want we weten dat hij een speler is met heel veel potentie."
En ook Willems is hard nodig in de reeks wedstrijden die PSV nu op het programma heeft staan. Dinsdag is de start van de Champions League, maar eerst is zaterdagavond NEC in Nijmegen de tegenstander.
NEC Nijmegen-PSVCocu: "NEC is een hele stugge ploeg met een defensief blok. Met een paar spelers met veel snelheid die op de counter kunnen spelen. Daar moeten we voor waken."
Siem de Jong en Zinchenko niet tegen NECVan de nieuwelingen ontbreekt bij die wedstrijd nog Siem de Jong. Hij maakt vrijdagavond met Jong PSV zijn eerste speelminuten tegen NAC Breda. Ook Zinchenko zit nog niet bij de wedstrijdselectie. Cocu: "Dat komt iets te vroeg, ook omdat hij lichte klachten heeft. Niet ernstig, maar daar wil ik nog geen risico mee nemen."
ClubrecordMocht PSV van NEC winnen, dan evenaart het een clubrecord door twaalf achtereenvolgende uitwedstrijden in de eredivisie te winnen. De lukte tot nu toe alleen in het seizoen 1987-1988.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.