Video

Brabant kampt met een tekort aan rechters, rechtbanken komen in actie

9 september 2016 om 18:52
nl
Er dreigen problemen bij de Brabantse rechtbanken, want ze hebben niet genoeg rechters om al het werk af te handelen. Daarom gaan ze investeren in de opleiding van nieuwe rechters.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Volgens Marieke Koek, president van de rechtbank Zeeland-West Brabant, ervaren rechters al een aantal jaar dat ze weinig tijd hebben voor hun werk. “Voor een rechter is het belangrijk dat hij de tijd heeft om een zaak goed te bekijken. Als hij zich alleen beperkt tot de juridische aspecten dan vinden mensen dat onbevredigend.”
Eerder dit jaar schreven we al dat de wachtlijsten bij de rechtbank groeien en dat mensen daardoor minder snel naar de rechter stappen. Wegens bezuinigingen luidde de rechtbank in Den Bosch de noodklok.
Alle seinen op groenMaar er gloort hoop aan de horizon: volgens Koek gaat er geïnvesteerd worden in nieuwe rechters. “Over het aannemen van een rechter gaat al gauw twee tot drie jaar heen. Daar gaat tijd en geld inzitten, maar daar gaan we aandacht aan besteden.” Ze beaamt dan ook dat het geld er is. “We hebben alle seinen op groen wat betreft het opleiden en werven. Dus we gaan er vanuit dat we die rechters ook echt krijgen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.