Basisschool Geldrop weigert lokaal af te staan aan buren, 'partytent-gate' gaat door

9 september 2016 om 21:52
nl
Basisschool de Branding gaat in beroep tegen het besluit dat de school een lokaal moet afstaan. De Branding deelt een gebouw met basisschool De Regenboog, waar kinderen door ruimtegebrek leskrijgen in partytenten. Daarom oordeelde de gemeente Geldrop dat De Regenboog een lokaal moet krijgen van De Branding.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Maar daar is De Branding het dus niet mee eens. "De Regenboog heeft volgens de regels geen recht op een extra lokaal", reageert Wim Klaassen van Eenbes, het schoolbestuur waar De Branding onder valt.
ZIE OOK: Geen les meer in partytenten, gemeente hakt knoop door Ingewikkelde formulesDe benodigde ruimte van een school wordt bepaald door ingewikkelde formules. Volgens die formule heeft De Regenboog te weinig vierkante meters en De Branding te veel. Maar volgens schoolbestuurder Klaassen van De Branding komt het ruimtegebrek van De Regenboog niet boven de wettelijke drempelwaarde om aanspraak te maken op extra ruimte.
ZIE OOK: Ernstig ruimtegebrek in basisschool Geldrop: partytenten opgezet in aulaNaar de rechterDe Branding heeft een bezwaar ingediend bij de gemeente en stapt ook naar de rechter om een zogenoemde voorlopige voorziening aan te vragen. Volgens de gemeente zou De Branding op 18 september een lokaal moeten overdragen. De bedoeling is dat de rechter voor die datum al uitspraak doet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.