NAC en Jong PSV blijven in Breda steken op 1-1

10 september 2016 om 01:30 • Aangepast 21 november 2020 om 07:47
NAC en Jong PSV zijn vrijdagavond in Breda niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft scoorde debutant Siem de Jong voor de Eindhovense ploeg. Cyriel Dessers schoot NAC in extremis langszij via een strafschop.
Profielfoto van van Erp Joost
van Erp Joost

In de eerste helft deelde Jong PSV al snel de lakens uit in Breda. Het zette NAC vast en de thuisploeg was niet bij machte om zich daar onderuit te voetballen. Het leverde de bezoekers in de 12e minuut ook een goede kans op, spits Sam Lammers schoot op de paal.
In de 28e minuut was het wel raak. De voor PSV debuterende Siem de Jong krulde een door hem zelf versierde vrije trap prachtig binnen, 0-1. "Het is altijd leuk om te scoren", zegt De Jong. "Waar dan ook. Ik ben blij met mijn goal, hij zat er aardig in."

DessersNAC, dat problemen had met de opbouw, kreeg pas vlak voor het rustsignaal een echte goede kans. Spits Dessers schoot in vrije positie echter tegen doelman Pasveer aan. "We hadden afgesproken om meteen hoog druk te zetten, om de eerste tien minuten volle bak te spelen", zegt NAC-coach Marinus Dijkhuizen. "Maar dat lukte niet, PSV heeft een hele goede ploeg. We hadden er gewoon moeite mee en waren slecht en angstig aan de bal."
In de tweede helft ging het wat beter met de thuisploeg en kreeg NAC ook wat kansen. Zo schoot Smith-Brown in de 62e minuut net voorlangs en verprutste Dessers iets later een uitstekende mogelijkheid door naast te schieten. Wat later in de tweede helft kregen ook Mounir El Allouchi en Brandon Barker kansen om NAC op gelijke hoogte te brengen.
StrafschopDat lukte uiteindelijk toch. In de 90e minuut gaf scheidsrechter NAC een strafschop cadeau na een vermeende overtreding op Gianluca Nijholt die heel makkelijk naar de grond gimg. Cyriel Dessers benutte die, al had hij daar wel de rebound voor nodig. "Slim gedaan van Gianluca", zegt trainer Dijkhuizen hierover. "Ik moet eerlijk zeggen dat niet vol vertrouwen was of de strafschop er wel in zou gaan, Dessers heeft zo al eens gemist. Hij zegt dat ie specialist is, maar dan gaan we maar eens even aan werken."