Papegaai houdt brandweer twee uur bezig, weg afgezet om vogel te vangen

10 september 2016 om 00:32
nl
De brandweer in Tilburg is vrijdagavond twee uur bezig geweest met het vangen van een papegaai. Het beestje liet zich niet pakken en vloog keer op keer naar een andere hoge plek.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Er kwam zelfs een hoogwerker van de brandweer aan te pas om het beestje te vangen. De Burgemeester Brokxlaan werd daarom een tijdlang afgezet.
De papegaai had duidelijk geen zin om terug te gaan in zijn kooitje. De eigenaresse van de papegaai mocht in de hoogwerker mee naar boven om de vogel uit de boom aan het Energieplein te halen. Maar net toen het bakje de boomtop bereikte, vloog de papegaai naar een boom aan de Brokxlaan.
Naar beneden spuitenHet beestje had in de tweede boom een goed beschut plekje gevonden. De hoogwerker kon daar niet bij komen. Omdat hij ook niet op de lokroepen van het baasje af kwam, probeerde de brandweer de vogel naar beneden te spuiten met de waterspuit.
Ook daar had de vogel geen trek in. Hij vloog naar een hijskraan in de buurt, en vervolgens naar het dak van een flat aan de Spoorlaan. Daar wisten de brandweermannen het beestje eindelijk te pakken, na een achtervolging van twee uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!