Siem de Jong debuteert bij PSV met fraaie goal uit vrije trap: 'Ik had na een uur wel zware benen'

10 september 2016 om 01:57
nl
Siem de Jong heeft vrijdagavond zijn debuut gemaakt voor PSV. Met Jong PSV speelde de middenvelder met 1-1 gelijk bij NAC Breda. De Jong speelde een uur en scoorde met een mooie vrije trap de enige Eindhovense goal. "Het is altijd lekker om in zo'n wedstrijd een doelpunt mee te pakken."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Het is inmiddels drie weken geleden dat PSV Siem de Jong binnen haalde. De middenvelder wordt gehuurd van het Engelse Newcastle United en zit in de laatste fase van zijn herstel van een  hamstringblessure. Om conditie en wedstrijdritme op te doen voor het eerste elftal debuteerde Siem de Jong vrijdagavond in Breda bij NAC bij Jong PSV. Hij deed dat op een fraaie wijze door in de 28e minuut te scoren uit een vrije trap.
"Ik ben blij dat ik weer zestig minuten heb kunnen spelen en naturlijk is het altijd leuk om te scoren", zegt De Jong. "Hij zat er aardig in. Het is altijd lekker om in zo'n wedstrijd een doelpunt mee te pakken."
Zware benen"Van tevoren hadden we gezegd dat ik zestig minuten zou spelen", vervolgt Siem de Jong. "En ik moet eerlijk zeggen dat na de rust mijn benen wel zwaar aanvoelden. Het was toch wel een beetje klaar na een uur, anders ga je ook te veel forceren. Dit is iets anders als een training en dat voel je wel aan je lichaam."
"Ik kan nu nog geen negentig minuten spelen en we zullen zondag gaan zitten om te kijken wat de volgende stap wordt. Ik zal misschien nog wat minuten gaan maken met Jong PSV. Het ligt er een beetje aan wat de technische staf wil. Het gaat de goede kant op en nu zorgen dat het die kant op blijft gaan", aldus de broer van PSV-spits Luuk de Jong.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.