Video

Sneeuwschuivers en strooiwagens testen met tropische temperaturen

10 september 2016 om 20:08
nl
Het wordt de komende dagen tropisch warm. Een groot deel van de Brabanders slaat daarom nog even wat extra zonnebrand in. Maar bij Rijkswaterstaat zijn ze, ondanks de hitte, al met hele andere dingen bezig.
Profielfoto van Linders Tessel
Geschreven door
Linders Tessel

September is traditiegetrouw de maand waarin Rijkswaterstaat het wintermaterieel naloopt. De strooiwagens en sneeuwschuivers worden aan een grondige inspectie onderworpen. Zelfs een deel van de strooiroutes wordt gereden om te kijken of er knelpunten zijn op de weg.
Twee-uursregelDe check is van groot belang zegt Maurice van de Graef van Rijkswaterstaat. De zogenoemde twee-uursregel maakt dat alles piekfijn in orde moet zijn als de -voornamelijk- mannen uitrukken.Chauffeurs moeten namelijk in twee uur hun route hebben gestrooid. Er is geen tijd voor oponthoud.
Zomer voorbijOp de vraag of het niet een beetje gek aanvoelt om bij tropische temperaturen bezig te zijn met zoutvoorraden en strooiwagens reageren de chauffeurs lachend. In de winter hebben ze nu natuurlijk nog geen zin.
Zorgen dat de wegen sneeuw- en ijsvrij zijn als de automobilist de weg op moet, dat vinden ze belangrijk genoeg om er in de stralende zon een stuk voor te rijden. De boze automobilist nemen ze vandaag op de koop toe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.