Vliegtuig landt verkeerd en crasht in weiland bij Breda Airport

10 september 2016 om 22:11
nl
Een vliegtuig is zaterdagmiddag bij de landing op Breda International Airport, het voormalige vliegveld Seppe, te ver doorgeschoven en gecrasht in de weilanden. Alle inzittenden zijn ongedeerd, alleen het vliegtuig heeft schade aan het onderstel en de propellers.
Profielfoto van Rutger de Quay
Geschreven door
Rutger de Quay

Zaterdagmiddag vertrok het vliegtuig vanaf de luchthaven, maar al snel na het opstijgen diende de piloot een verzoek in om te mogen landen. "Het vliegtuig had last van vermogensverlies, en daarom maakte de piloot al snel het oordeel dat ze terug moesten naar het vliegveld," aldus Stef Have, directeur van Breda International Airport.
Landing in aardappelveldBij de landing had het vliegtuig nog teveel snelheid en energie om correct te landen. In plaats van landen aan het begin van de landingsbaan, landde het vliegtuig ongeveer halverwege de baan. Het vliegtuig schoot daarom aan het einde van de landingsbaan door het hekwerk heen en belandde in een aardappelveld.
Alleen schade aan vliegtuig"Door de landing in dat veld raakte het toestel beschadigd. Het veld zit vol kuilen, daardoor is vooral het onderstsel van het vliegtuig beschadigd. Ook een propeller van het vliegtuig beschadigd, omdat de motor nog draaide", legt Have uit.
'Dit soort dingen komen altijd onverwacht'Directeur en eigenaar Have is opgelucht dat het ongeval met een sisser afliep. "We zijn erg blij dat het om schade aan het vliegtuig gaat, niet om fysieke schade. Dit soort dingen komen altijd onverwacht, maar gelukkig is iedereen er gezond vanaf gekomen," laat hij weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.