Video

Ramselaar en Brenet zetten met goal tegen NEC de concurrentie op scherp bij PSV

11 september 2016 om 00:30 • Aangepast 21 november 2020 om 07:45
nl
Bart Ramselaar speelde al een paar minuten mee in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, maar de basisplaats tegen NEC, -bekroond met een vroege goal-, voelde als zijn echte debuut bij PSV. De van FC Utrecht overgenomen middenvelder speelde overtuigend en liet zien dat hij klaar is om de concurrentieslag op het middenveld van PSV aan te gaan.
Profielfoto van Post, Paul
Geschreven door
Post, Paul

Want met Jorrit Hendrix, Davy Pröpper, Andrés Guardado en Siem de Jong heeft Phillip Cocu straks z'n handen vol om het juiste middenveld te kiezen. Ramselaar ziet dat met vertrouwen tegemoet." Concurrentie hoort bij een topclub. Dat is nodig om er een topseizoen van te maken en om de prijzen mee te doen."
Basisplaats en doelpuntDe wedstrijd tegen NEC was voor hem speciaal. Vanwege zijn eerste PSV-goal, maar vooral vanwege zijn eerste basisplaats.
"Dit basisdebuut is toch anders dan die paar minuutjes in de slotfase tegen FC Groningen. Ik weet wat m'n kwaliteiten zijn en ben blij dat ik me van mijn beste kant heb laten zien."

Wachten op privacy instellingen...

Brenet in de slag met Willems en AriasOok Joshua Brenet moet de concurrentie aan om speelminuten te maken. De vleugelverdediger die links en rechts kan spelen lijkt in de pikorde net achter Jetro Willems en Santiago Arias te staan, maar de verschillen zijn klein en in Nijmegen speelde Brenet de volle 90 minuten en bleef Arias op de bank.
Brenet: "Natuurlijk wil ik het hun moeilijk maken. Ik wil ook spelen. Als iedereen bij PSV zich van zijn beste kant laat zien wordt het een moeilijke keuze voor de trainer en zo hoort het ook. Mooi dat ik ook een doelpuntje meepikte. Goed voor mezelf en goed voor het team."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.