'Inval bij moskee in Tilburg-Noord was bedoeld om boodschap van islam te bemoeilijken'

11 september 2016 om 11:23
nl
De invallen bij onder meer de salafistische moskee in Tilburg-Noord waren 'een manier om de boodschap van de islam dwars te zitten'. Dat denkt de aan de moskee gelieerde Stichting alFitrah. De FIOD viel in opdracht van justitie afgelopen week binnen bij panden en stichtingen die banden hebben met de Tilburgse familie Salam.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Vader Salam en twee van zijn zonen worden door justitie gezien als verdachten van het witwassen van honderdduizenden euro's. De stichting zegt vertrouwen te hebben in de afloop van het onderzoek, omdat alles volgens de regels is verlopen, zo staat in de verklaring.
ZIE OOK: Inval bij salafistische As-Sunnah moskee in Tilburg-Noord vanwege witwassen
BeproevingDe stichting noemt de hele zaak 'een beproeving'. "De stichting heeft tijdens het onderzoek meegewerkt met de FIOD, het Openbaar Ministerie en alle andere betrokkenen. De stichting heeft alle gewenste informatie aan deze partijen ter beschikking gesteld. De stichting ziet het resultaat van het onderzoek derhalve met vertrouwen tegemoet."
Aan de andere kant zegt de stichting dat de invallen ook wel eens iets te maken zouden kunnen hebben met de Tweede Kamer-verkiezingen die nabij zijn. "Sommige personen en partijen die een bepaald statement willen maken, komen de invallen goed uit."
Er is nog niemand aangehouden in het onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.