Onderzoek baby Breda: geen natuurlijke dood

24 november 2017 om 17:35
nl
De baby uit Breda die maandag is overleden, is een niet-natuurlijke dood gestorven. Dat blijkt uit sectie op het lichaampje, aldus de politie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Waaraan het zeven maanden oude jongetje wel is overleden, is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder wil een niet-natuurlijke dood niet meteen zeggen dat er sprake is van een misdrijf. Er is nog niemand aangehouden. Er werken vijftien rechercheurs aan de zaak.

LEES OOK: Sectie op lichaampje van baby uit Breda moet doodsoorzaak achterhalen

Ziekenhuis
De baby was zondag in het huis van zijn ouders toen de hulpdiensten werden gealarmeerd. Het kind werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar een dag later. Omdat artsen geen verklaring konden afgeven dat er sprake is van een natuurlijk overlijden, begon de recherche een groot onderzoek.

Volgens bronnen van het ANP is het jongetje eerder voor langere periode uit huis geplaatst. De rechtbank in Breda bevestigt alleen dat er een rechtszaak is geweest over thuissituatie van het kind. Vanwege de gevoeligheid van de zaak doet de politie verder geen mededelingen. "Het is een heel ingewikkelde en emotionele zaak. Daar gaan we uiteraard heel voorzichtig mee om", liet de woordvoerder eerder deze week al weten.

De begeleiding van het gezin werd verzorgd door de William Schrikker Groep, bevestigde een woordvoerder vrijdag. De exacte reden kon hij niet noemen. Bij de jeugdhulpinstelling is geschrokken gereageerd, aldus de woordvoerder. Het incident is gemeld aan de Inspectie Jeugdzorg.

Gezin begeleid
Burgemeester Paul Depla vertelde eerder deze week dat het jong gezin werd begeleid en bekend was bij de instanties, maar hij wilde toen ook geen nadere toelichting geven. "Wat er is gebeurd is vooral een drama maar wat er allemaal aan vooraf is gegaan, is wel belangrijk maar pas na afronding van het strafrechtelijk onderzoek te zeggen'', zei hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!