Lighttown Madness en Tilburg Tifosi zien spandoekwedstrijd niet zitten: 'Wij zijn niet te huur'

12 september 2016 om 08:16
nl
Supportersgroepen van verschillende eredivisieclubs zitten niet te wachten op een spandoekwedstrijd van de KNVB. Dat laten ze weten in een gezamenlijk statement. Onder hen Lighttown Madness (PSV) en Tilburg Tifosi (Willem II). "De enige drijfveer achter tifo-acties en spandoeken in stadions is clubliefde!", laten de supporters weten op hun websites.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

De KNVB schreef de wedstrijd uit ter ere van het 60-jarig bestaan van de eredivisie dit seizoen. Supporters kunnen 15.000 euro winnen en worden bovendien positieve media-aandacht beloofd, doordat de spandoeken op televisie te zien zullen zijn.
'Missen als kiespijn' "Wij nemen afstand van deze actie, waarbij supporters worden ingezet om andermans feestje letterlijk en figuurlijk kleur te geven", laten de negen supportersgroepen uit het hele land weten. "Geld zal nooit een reden zijn voor onze acties en uitingen. Wij zijn niet te huur. Uitgebreide aandacht van tv-partijen die grote invloed hebben op de speeltijden, die voor de supporters in het stadion steeds slechter uitvallen, kunnen wij missen als kiespijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.