Zonder boot toch nog ver gekomen bij het WK LIfesaving

11 september 2016 om 21:27
nl
Het lifesavingteam uit Oss, dat zonder eigen boot mee doet aan het Wereldkampioenschap Lifesaving, is gestrand in de halve finale. Maar ze zijn ongelofelijk trots dat ze toch zover gekomen zijn in Noordwijk.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

Een boot om mee te oefenen kost 15.000 euro en dat hebben de Brabantse lifesavers niet. Ze gaan om te trainen af en toe naar België en Duitsland. Toch kwamen ze wonder boven wonder, met een geleende boot heel ver. Zondag werden ze in de halve finale van het WK vijfde.
Jeffrey van der Putten legt uit wat de mannen in de opblaasbare boot hebben moeten doen om zover te komen. "Het is het meest spectaculaire onderdeel van het WK. We moeten een drenkeling, die 200 meter uit de kust in zee dobbert, al varend in onze boot trekken. We zijn zo trots dat we zo ver gekomen zijn."
GeldschieterOm bij het volgende WK misschien wel in de finale te komen, zijn de lifesavers op zoek naar geldschieters. De goede resultaten dit jaar, zorgen er misschien wel voor dat ze de interesse wekken van mensen die nog een zakje met geld hebben staan. Want met een eigen boot, moet een finaleplaats de volgende keer toch te doen zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.