Para Soma nodigde Boef uit voor duel: wie zijn deze rappers?

12 september 2016 om 18:23
nl
De vete tussen de rappers Boef en Para Soma is ontstaan nadat Para Soma zijn collega-rapper in augustus belachelijk maakte op social media. Hij maakte een zogenoemde diss-video waarmee hij Boef publiekelijk beledigde.
Profielfoto van Robert te Veele, Corne Verschuren
Geschreven door
Robert te Veele, Corne Verschuren

Para Soma noemde hem in het filmpje een 'Kanker Bledderhoofd'. De boodschap in het filmpje was een reactie op verhalen die Para Soma onder meer via Whatsapp had gekregen.[Youtube:body:https://youtu.be/G4hKz3okw5c]
'Meeliften op succes'Zo werd Para Soma ervan beticht dat hij op het succes van Boef zou meeliften. Later kreeg Para Soma spijt van zijn diss. In een nieuw filmpje bood hij zijn excuses aan Boef aan.
[youtube:body:https://youtu.be/wXhnPQdGuek]
Blijkbaar werd de spijtbetuiging van Para Soma niet aanvaard. Para Soma gooide olie op het vuur door Boef uit te nodigen voor een duel op zaterdagavond. Het wildwest-tafereel bleef uit, omdat Boef niet kwam opdagen. De vechtpartij werd opnieuw gepland voor zondagavond negen uur in Tilburg Noord.
Klappen of toch niet?Aanvankelijk kwam Para Soma dit keer niet opdagen. Later zouden, buiten het zicht van de opgetrommelde politie-eenheden, toch wat klappen tussen de twee rappers zijn gevallen.
Wie nu wie in zijn osso heeft geslagen is niet echt duidelijk. Beide rappers zeggen elkaar goed te hebben geraakt. Rapper Boef heeft Para Soma geadviseerd niet meer met dergelijke diss tracks te komen.
Zie ook: Rapper Boef aangehouden vanwege geplande vechtpartij met Para Soma in Tilburg-Noord
[youtube:https://youtu.be/KvcIMVGrY0g]
Wie is Rapper Boef eigenlijk?Rapper Boef, die in het dagelijks leven Soufian heet, is een rapper met een Algerijnse achtergrond. Boef is in 1992 in Parijs geboren, maar woonde tot zijn dertiende in Eindhoven en nu woont hij in het centrum van Tilburg.
Zijn platen gaan als warme broodjes over de toonbank. Zijn studiosessies en videoclips worden op internet miljoenen keren aangeklikt. Zo is zijn 'Studiosessie 207' 4,8 miljoen keer bekeken. Ook maakte hij een nummer met Ali B. Op Spotify zijn de nummers van Boef al miljoenen keren beluisterd.
[youtube:https://youtu.be/8FS-pYR1o_0][youtube:https://youtu.be/3HoRaCxK4VE]
VloggerNaast zijn muzikale activiteiten is rapper Boef ook actief als vlogger. Op Instagram heeft hij 356.000 volgers. Zijn filmpjes zijn voor veel fans van de rapper spraakmakend.
Zo legde hij de achtervolging van zijn vriend door agenten vast. Zijn vriend was kort daarvoor ontsnapt uit een politieauto. En in juni racete hij nog met 300 kilometer per uur over de A58 bij Berkel-Enschot. Ook die actie filmde de rapper.
Zie ook: Rapper Boef filmt hoe vriend uit politieauto ontsnapt en beledigt politie
Wat weten we over rapper Para Soma?Over de Tilburgse rapper Para Soma (vertaling: Gekke Somaliër) is minder bekend. De 17-jarige jongen van Somalische afkomst uit Tilburg-Noord, is in de rapscène populair door zijn Allround AfroTrap-sessie.
Het filmpje werd met 188.000 views stukken minder bekeken dan de video's van Boef. Ook heeft hij 23.000 volgers op Instagram.
[YouTube:https://youtu.be/N8G2N3U6CvQ]
Meeliften of niet?Of Para Soma daadwerkelijk wil meeliften op het succes van Boef, is niet bekend. In ieder geval levert het nieuws over de op handen zijnde vechtpartij voor beide rappers een hoop publiciteit op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.