Tropische temperaturen, maar meeste buitenzwembaden blijven dicht

12 september 2016 om 15:42 • Aangepast 21 november 2020 om 07:44
nl
Warmterecord of niet: als je nog wilt zwemmen deze week heb je grote kans dat je voor een dichte deur staat. De meeste buitenzwembaden zijn namelijk al gesloten. De enige die nog mag zwemmen is Fikkie.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

"Tja, we balen er wel van", vertelt Bas Heidema, manager van Zwembad Zegenwerp in Sint-Michielsgestel. Hij wilde graag open, maar dat kan niet zonder badmeesters. "We zijn afhankelijk van seizoenswerkers en die zijn weer naar school of elders aan het werk."
LEES OOK: Dit wordt mogelijk de warmste 12 september aller tijden
De zomer heeft lang op zich laten wachten, wat sowieso al problematisch is voor de zwembaden. "We zijn al langer open geweest, normaal gaan we op 1 september dicht, dat hebben we weten te rekken tot zondag. Maar helaas houdt het nu toch echt op."
Volgens Heidema loopt het nu toch geen storm meer. "Je moet voor het einde van de vakantie je slag slaan. Daarna hebben de mensen wel genoeg zon en water gezien. En ze gaan nu toch sporten of werken. Als je open gaat, ligt er toch maar een handjevol mensen aan het water."
FikkieDe meeste zwembaden sluiten het seizoen traditioneel af met een hondenplons, dus heel fris is het water toch niet meer. Ook in de Zegenwerp mag je viervoeter maandagavond een duik nemen.

Wachten op privacy instellingen...

Op de valreepWil je nog een duik nemen dan kan dat in Heesch, zwembad 't Kuipke gaat woensdag pas dicht. Het dak van het zwembad van de Kriekeput in Herpen kan open, daar kan nog tot het einde van de herfstvakantie gezwommen worden. Woon je in de buurt van Best dan kun je nog een weekje zwemmen bij De Dolfijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.