Aardappelijs, discodellen en bugnuggets: wat zijn we toch culinair!

12 september 2016 om 16:01 • Aangepast 21 november 2020 om 07:44
nl
Van krokodel tot discodel, je ziet door de dellen tegenwoordig het bos niet meer. Freek Haverman uit Breda kwam samen met Jeroen Balkenende op het ietwat vreemde idee om een kroket te vullen met frikandelragout. Ze waren niet de eerste met een wild idee, door de jaren heen hebben er tal van vreemde combinaties de revue gepasseerd.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

De DiscodelHet zure van de mayonaise zou lekker samengaan met het zoete van de discodip, aldus de ontdekkers. Bas van Lith uit Goirle en Stijn Berger uit Lage Mierde vonden dat een frikandel met enkel mayonaise geen porem was. Hop, spikkels erop. Dat is overigens ook prima te doen met satésaus.

Wachten op privacy instellingen...

PepernotenkroketEen gewaagde combinatie werd gevonden in Rosmalen, daar kwam Peter Vos van Eetpaleis 't Vosje afgelopen jaar met de pepernotenkroket. Volgens Vos een heerlijke delicatesse. "Onze kroket smaakt juist als lekker vers afgebakken pepernoten. Dat gevoel wordt helemaal versterkt omdat 'ie natuurlijk warm is", vertelde hij.

BugnuggetsWil je wat meer exotisch, dan kun je ook gaan voor de bugnuggets. Marian Peters van de Vereniging voor Insectenkwekers hoopt de Brabantse supermarkten te veroveren met insectensnacks. Ze zitten vast vol met proteïnen.
Snacks in de vorm van chocoladelettersAls de keuze tussen een chocoladeletter of vette hap je teveel wordt is Snackfabrikant Van Oers je reddende engel. Afgelopen winter kwamen ze met een kipstaaf in de vorm van een chocoladeletter. Erg aantrekkelijk zag het er niet uit, maar het moet vast smaken.
FrikandellenvlaaiDe frikandel is regelmatig slachtoffer van voedselexperimenten. Bakkerij van de Mortel in Someren bracht afgelopen juni de frikandellenvlaai op de markt en de bestellingen bleven maar komen. Maar de hype is er nu wel een beetje vanaf, aldus ontdekker Frank Driessen. "De laatste weken gaat hij wel minder hard. In het weekend verkopen we hem nog wel, ook landelijk. Maar doordeweeks is de vraag echt minder."
AardappelijsSpeciaal voor De Week van de Smaak kwam een ijsbereider uit Rijsbergen in 2012 met aardappelijs. Kinderen die de expositie in het Van Goghhuis bezochten kregen het gratis en voor niets.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.