Medewerker overvallen Lidl nog steeds ontdaan: ‘Je bent nooit meer jezelf’

12 september 2016 om 19:30
nl
In alle vroegte werden vijf medewerkers van een Lidl-filiaal op de Bosscheweg in Tilburg begin februari overvallen. Vier mannen drongen met veel geweld de supermarkt binnen. Ze zijn nog altijd niet gepakt. In opsporingsprogramma Bureau Brabant deed een van de medewerkers maandagavond zijn verhaal.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Rond zes uur ’s morgens drongen de overvallers de winkel binnen. Op dat moment waren een aantal medewerkers al aan het werk. “Ik kreeg meteen een klap op mijn hoofd. Omdat ik zo bang was, dacht ik dat het meteen met me gebeurd was”, aldus de man.
VerstoppenZijn collega’s merkten dat het foute boel was. Ze renden naar de kantine, waar ze zich verstopten voor de overvallers. Op bewakingsbeelden is te zien hoe één van de overvallers op zoek ging naar de andere medewerkers, maar zij hielden zich muisstil.
Twee andere medewerkers werden naar de ruimte met de kluis gebracht. Ze dwongen de man om de kluis te openen. Dit ging echter niet, omdat er een tijdslot op zat. “Je weet dat de kluis niet opengaat als je de code intoetst. Ik dacht echt dat het over was.”
Opnieuw geslagenHij kreeg weer een klap op zijn hoofd, met een bloedende wond tot gevolg. Daarna gingen de overvallers er vandoor. Ze zijn voorvluchtig, terwijl de medewerker nog altijd last heeft van de gebeurtenis. “Je bent gewoon nooit meer jezelf.”
Bureau Brabant zond maandagavond een reconstructie uit van de overval, waarin ook beelden zijn getoond van de overval. Een van de verdachten was donker getint. Een aantal overvallers droeg Adidas-kleding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.