Video

Phillip Cocu eist efficiënt PSV tegen Atlético: 'We moeten met lef boven onszelf uitstijgen'

12 september 2016 om 21:57 • Aangepast 21 november 2020 om 07:43
nl
PSV-trainer Phillip Cocu verwacht dinsdagavond in de ontmoeting met Atlético Madrid dat zijn ploeg niet veel doelkansen krijgt en hij eist daarom efficiëntie van zijn spelers.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

"De les van afgelopen jaar is dat je een paar kansjes krijgt en dan moet je niet twijfelen maar effectief zijn en de kans benutten", doelde hij op de dubbele ontmoeting met de Spaanse topclub in de achtste finale van de Champions League afgelopen seizoen.
ZIE OOK: Extra kaarten voor PSV-supporters: Atlético neemt maar 80 supporters mee
Beide wedstrijden eindigden in 0-0 en pas na strafschoppen (8-7) kon Atlético de opmars naar de finale maken.

Wachten op privacy instellingen...

Stugge tegenstander"Atlético is een hele stugge en goede tegenstander. Het is logisch dat er geen vijftien kansen ontstaan. We moeten een topdag hebben en met lef en passie boven onszelf uitstijgen om een goed resultaat te halen", zei Cocu op zijn persconferentie over het eerste groepsduel.
PSV overleefde vorig jaar een zware poule met Manchester United, VfL Wolfsburg en CSKA Moskou, onder meer door drie thuisoverwinningen. Dit jaar is de landskampioen weer ingedeeld met sterke tegenstanders.
ZIE OOK: Siem de Jong en Oleksandr Zinchenko trainen mee in aanloop PSV-Atlético Madrid
Behalve de verliezend finalist van vorig jaar, zijn de Duitse kampioen Bayern München en FK Rostov de opponenten. PSV-aanvoerder Luuk de Jong schat de opgave dit jaar nog groter in. "De groep is nog een stukje moeilijker dan vorig seizoen", zei hij.

Wachten op privacy instellingen...

Steun van het publiekCocu en de spelers rekenen weer op de steun van het publiek in Eindhoven dat door de Europese tegenstanders vorig jaar steevast werd genoemd als factor van belang. "Het heeft ons vorig jaar echt geholpen en naar een hoger niveau getild. Met het publiek achter ons kunnen we weer voor een stunt zorgen", gelooft De Jong.
Tegenstander Atlético Madrid is naar Eindhoven gekomen om te winnen. Trainer Diego Simeone weet dat het een stevige klus wordt om PSV ook echt te verslaan. Zijn ploeg blaakt niet bepaald van het zelfvertrouwen na de matige seizoensstart in de Spaanse competitie. Atlético heeft na drie speelronden al vier punten achterstand op koploper Real Madrid.
Gevaarlijke counterKomt bij dat PSV volgens de Argentijnse trainer een gevaarlijke tegenstander is. ''PSV kan een wedstrijd altijd beslissen. Het is van belang dat we geconcentreerd zijn'', zei Simeone maandag. Volgens de Argentijn is de counter van de Eindhovenaren levensgevaarlijk. ''En PSV heeft een hele goede verdediging'', vindt Simeone. Hij verwacht dan ook een moeilijke wedstrijd dinsdagavond in Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.