Acht badkamers en plek voor zes auto's: miljoenenvilla Frits Philips te koop

13 september 2016 om 11:57
nl
Het is een van de grootste huizen van Nederland: landgoed De Wielewaal in Eindhoven. Het werd beroemd door Frits Philips, de man die er van 1934 tot zijn dood in 2005 woonde. Nu staat het te koop, voor enkele miljoenen euro's. Volgens de makelaar is het de duurste woning in Nederland.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Omdat je zo'n gigantisch gebouw niet zomaar op Funda zet, heeft de makelaar er een speciale website voor opgezet. Met schitterende foto's en zelfs een promotiefilm wordt de villa aangeprezen. Die film is in het Engels, want welke Nederlander zou zich zo'n landgoed kunnen veroorloven? [youtube:https://youtu.be/XimgqL4JO2M]Alles erop en eraanZoals het hoort bij een gigantische villa telt ook dit huis tig kamers. Veertig om precies te zijn. Daarnaast heeft het een garage met plek voor zes auto's, een sportschool en een 750 vierkante meter grote wijnkelder. In de tuin ligt uiteraard een buitenzwembad. En dat allemaal op een stuk grond van 142 hectare.
Eventueel personeel of gasten kunnen ook op het landgoed terecht. Om de villa heen staan nog vier woningen.
Compleet herbouwdIn 2007 liet de huidige eigenaar, een internationale zakenman, de villa bijna helemaal slopen. Om het in dezelfde stijl, maar veel groter terug te bouwen. Het gebouw is nu voorzien van de nieuwste snufjes. Zo is het volgens de makelaar bijzonder goed beveiligd. En mocht de stroom in Eindhoven uitvallen, heeft De Wielenwaal een eigen noodvoorziening.
De verlichting in het hele huis is op afstand met een app te bedienen. Handig voor de nieuwe eigenaar, als hij net even in het buitenland is, maar vergeten is het lampje in één van de acht badkamers uit te zetten.
MiljoenenEn wat dat paleisje dan moet kosten? Miljoenen, dat is zeker. Maar de precieze prijs houdt de makelaar liever voor zich. "Ik durf wel te stellen dat het het duurste huis in Nederland is. Misschien wel het duurste huis ooit." Het op één na duurste huis in Nederland is volgens hem 20 tot 25 miljoen euro waard. De Wielewaal gaat daar dus nog overheen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.