Jeroen Zoet uitblinker bij PSV in moeizame winstpartij bij Excelsior

26 november 2017 om 16:19 • Aangepast 20 november 2020 om 20:15
PSV heeft zondag een moeizame overwinning geboekt op Excelsior, alweer de negende op rij in de Eredivisie. Jeroen Zoet zorgde ervoor dat de Eindhovenaren met een 1-2 zege in de bus richting Eindhoven stapten.
Profielfoto van Redactie

Na een eigen doelpunt van Mattheij en de tiende treffer voor Hirving Lozano leek er voor PSV na 45 minuten geen wolkje aan de lucht, maar in de tweede helft rechtte Excelsior de rug. Koolwijk mocht van dichtbij de 1-2 binnenschieten, waarna bij PSV alles ging piepen en kraken.

Jeroen Zoet bleek de uitzondering: hij hield zijn ploeg overeind met een aantal knappe reddingen. Marco van Ginkel teisterde vlak voor tijd nog de Rotterdamse lat.

Hoogtepunten
90. Afgelopen. PSV piepte en kraakte, maar wint wel.

87. Marco van Ginkel gooit 't duel bijna in het slot, maar zijn vrije trap spat op de lat uiteen.

80. Nog een wissel: Bergwijn vervangt doelpuntenmaker Lozano.

74. Zoet houdt PSV opnieuw overeind. Wat werken de Eindhovenaren zichzelf in de nesten.

68. Cocu wisselt: Ramselaar vervangt Pereiro.

64. Vrije trap van Jürgen Locadia gaat net naast.

56. En daar ontsnapt PSV zelfs aan de gelijkmaker! Na mistasten van Isimat en Schwaab moet Jeroen Zoet redding brengen.

53. Koolwijk maakt er weer een wedstrijd van! Hij staat helemaal vrij en faalt niet. 1-2.

46. Luuk de Jong lijkt de 0-3 te maken, maar zijn treffer wordt afgekeurd wegens hands. Hij leek de bal met de schouder te spelen.

45. Rust in Rotterdam met PSV op een comfortabele 0-2 ruststand.

40. Lozano met zijn tiende van het seizoen! PSV krijgt loon naar werken.

30. Daar is PSV weer dicht bij de 0-2. Een poging van Lozano levert een hoekschop op en daaruit vindt Locadia de lat.

28. Isimat had moeten scoren, maar ja, het blijft een verdediger.

16. Doelman Kristinsson voorkomt erger voor de thuisploeg. Hij keert een inzet van Locadia en daarna knikt Schwaab op de paal.

13. Eigen doelpunt Excelsior en PSV gaat al rap aan de leiding. Locadia zet voor en Mattheij werkt de bal knullig in eigen doel.

11. Pereiro met het eerste gevaar van de middag. Hij schiet naast.

PSV, met de bekende namen aan de aftrap, gaat op zoek naar de negende competitiezege op rij.