PSV-fans steken weer vuurwerk af bij hotel van Atlético Madrid: ‘Hey Atleti, guess who’s back!’

13 september 2016 om 10:23 • Aangepast 21 november 2020 om 07:42
nl
Een deel van de fanatieke aanhang van PSV heeft maandagnacht opnieuw vuurwerk afgestoken bij het hotel waar Atlético Madrid verblijft. “Hey Atleti, guess who’s back!”, schrijft Vak T op Facebook bij een filmpje van de actie.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

PSV neemt het dinsdagavond in de Champions League op tegen Atlético Madrid.

Wachten op privacy instellingen...

Niet voor het eerstDe supporters verwelkomden de Spaanse tegenstander vorig seizoen ’s nachts ook met een flinke partij vuurwerk. Ook Manchester United kon op een vuurwerkshow rekenen.
PSV plaatst vraagtekens bij de actie. “Wij gunnen iedere tegenstander een goede voorbereiding, dat hoort bij sportiviteit. Het is prima als supporters op een ludieke manier laten weten dat de tegenstander in Eindhoven is, maar bij voorkeur niet met vuurwerk midden in de nacht.” PSV heeft het zelf in het buitenland ook een aantal keer meegemaakt.
'Het hoort er een beetje bij'André Coensen is supportersbegeleider bij PSV. “Ik snap dat het niet netjes is om zoiets uit de naam van PSV te doen, maar ik kan er wel om lachen. Ik weet dat de supporters dit als een ludieke actie zien.”
Coensen weet dat supporters van tegenstanders in het buitenland vergelijkbare acties hebben gehouden. “Het hoort er een beetje bij. En het kan natuurlijk ook motiverend zijn.”
StrafschoppenPSV werd vorig seizoen in de kwartfinale na strafschoppen uitgeschakeld door Atlético Madrid. Beide wedstrijden eindigden in 0-0. Trainer Phillip Cocu liet bij de persconferentie weten dat hij een efficiënt PSV eist.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.